Vi bruger cookies for at give dig en bedre oplevelse af smekabcitylife.se. Godkend.
 
Klik her, hvis du vil læse mere om vores politik om cookies.

Varmebehandlet træ

Varmebehandlet svensk fyr (ThermoWood®) – bæredygtige træsorter med lang levetid.

Varmebehandlet træ tilbyder nogle unikke kombinationer af egenskaber, som ikke findes blandt lokale træsorter. Træet har en længere levetid, og kan med fordel bruges til produkter til udendørs brug.

Der anvendes ingen miljø- eller sundhedsskadelige kemikalier i varmebehandlingen, hvilket gør materialet genanvendeligt, da det kan genbruges eller forbrændes uden negative miljøeffekter.
Det varmebehandlede fyrretræ (ThermoWood®), som vi leverer, er svanemærket.

Ved varmebehandlingen får træet en ensartet gyldenbrun (fyr) farvetone, men når træet udsættes for sollys, antager det hurtigt en sølvgrå tone.

Furu - ThermoWood Furu

Fyr – ThermoWood Furu

Egenskaber

Varmebehandlet træ har nogle egenskaber, der gør det velegnet til udendørs brug i offentlige miljøer:

God modstandsdygtighed over for råd og svamp
Ved opvarmning forsvinder næringsstofferne i træet, hvilket gør at råd og svamp har meget svært ved at få rodfæste og udvikle sig.

Formstabilt
Varmebehandlet træ har et meget lavt fugtindhold, og optager mindre fugt end almindeligt træ, hvilket giver øget formstabilitet, så træet “arbejder” væsentligt mindre.

Reduceret revnedannelse
Revnedannelse i træets overflade mindskes markant under varmebehandlingen.

Ingen harpiks
Harpiksen forsvinder under varmebehandlingsprocessen, hvilket materialet attraktivt at anvende.

Vedligeholdelse og overfladebehandling

Varmebehandlet træ kræver minimal vedligeholdelse. Træfladerne skal dog renses med jævne mellemrum – gerne med et miljøvenligt trærensningsmiddel – for at fjerne overfladeskimmelvækst som sortskimmel og grønalger. Disse organismer kan forårsage æstetiske afvigelser, men påvirker ikke træets funktion.

Uden overfladebehandling bliver varmebehandlet træ hurtigt gråt, når det udsættes for sollys. Gråning kan reduceres eller stoppes med forskellig UV-beskyttelse og pigment som tilsætningsstoffer i olie, lak eller glasur. Malingsproducenterne har erfaring på området, og kan anbefale den rigtige metode til det rigtige formål.

Miljøvenligt

Takket være de positive egenskaber, der opstår ved varmebehandling, skal der ikke bruges miljø- og sundhedsskadelige kemikalier. Det kan derfor genanvendes og forbrændes helt uden negative konsekvenser for miljøet. Det er et fornybart materiale.

Miljøvurderinger

Fyr – ThermoWood®
Varmebehandlet fyr, der er Svanemærket ThermoWood® (licensnr 3086 0002).
Det anvendte træ er frisk kvistsorteret fyrretræ fra miljøcertificeret skovbrug fra Nordsverige.

Læs mere:

> Læs mere om Materialer / Overfladebehandling
> Produkter med Varmebehandlet træ