Tom Ohlin 9Qwbhnjvp0y Unsplash

Vores bæredygtighedsarbejde

Vi er med til at vise vejen til fremtidens bæredygtige byer.

En filosofi, der holder 100 år

Rejsen mod fremtidens bæredygtige byer

Vi implementerer konstant ændringer og forbedringer, der bidrager til en bæredygtig fremtid. Her er vores fire fokusområder, der gør os til en bedre samarbejdspartner.

Lokalt produceret

Photo 1578480129977 3Bb903dafb2b

Livet i centrum

Jacek Dylag Pmxt0xtq A Unsplash

Smart ressourcefordeling

Unknown 1

Klogt energiforbrug

Partnerskaber for klimaet

Som vi ser det, er nøglen til et bæredygtigt samfund et klart samarbejde og fælles projekter. Sammen med andre bliver vi bedre, stærkere og kan påvirke mere.

Aftale om grøn zink som reducerer kuldioxid trykket

Aftale om grøn zink som reducerer kuldioxid trykket

For yderligere at reducere vores klimaaftryk vil vi fra 2024 kun bruge Grøn zink i vores varmgalvanisering. Smekab Citylife har derfor indgået aftaler med metalvirksomheder om køb af Low-Carbon Zink, som udelukkende produceres med vedvarende vind- og vandkraft. Produktet har et af verdens laveste CO2-fodspor blandt raffinerede zinkprodukter. Gennem dette samarbejde ønsker vi at reducere vores CO2-udledning endnu mere og bidrage til aktivt at drive industriens omstilling til mere bæredygtige metaller.

Se vores certifikat
DB Schenker - driver udviklingen fuldstændig fossilfri

DB Schenker - driver udviklingen fuldstændig fossilfri

En bæredygtig logistikpartner er vigtigere end nogensinde. DB Schenker Sverige har i et par år nu kørt Mission Zero-projektet, en strategi for at reducere emissioner, som Smekab Citylife har været involveret i fra starten. Initiativet har til formål at drive udviklingen fremad gennem transport med biobrændstof, investeringer i køretøjer og teknologi, der ikke bruger fossilt brændstof, og optimering af transporten, så påfyldningsgraden bliver så høj som muligt. I 2020 resulterede dette i en reduktion af drivhusgasemissionerne for landtransport med 57 % (i forhold til 2006). Målet er at nå over 70 % reduktion i 2023.

Klimaaftale med Kristianstad Kommune

Klimaaftale med Kristianstad Kommune

Kristianstad kommune har som en del af Viable Cities vedtaget missionen "Klimateutral Kristianstad 2030". I praksis betyder det, at enhver beboer i Kristianstad skal kunne leve et godt liv med høj livskvalitet og minimal klimapåvirkning inden for klodens grænseværdier. Siden 2023 har Smekab Citylife været tilsluttet aftalen. Her forpligter vi os blandt andet til at fortsætte det igangværende bæredygtighedsarbejde omkring ressourceforbrug af stål i form af reduceret forbrug af råvarer og at vi fortsat vil arbejde tæt sammen med DB Schenker og deres "Mission Zero" for at mindske påvirkningen af CO2-udledning fra transport .

For en bæredygtig fremtid sammen med Rosendals Biprodukter

For en bæredygtig fremtid sammen med Rosendals Biprodukter

Antallet af bestøvende insekter falder hvert år i verden. Dette fører til at vegetation reduceres og afgrøderne bliver færre. Det vil Rosendals Biprodukter lave om på ved at få flere bier ud i samfundet. For nogle år siden besluttede vi, at være med og fremme lokal biavl og hjælpe bierne med fortsat at holde vores svenske økosystem i balance. Dette gjorde vi ved at placere fem fine bistader på vores hovedkontor i Önnestad. På trods af en usædvanlig regnfuld sommer har vores bier arbejdet febrilsk på at producere honning her ved siden af vores fabrik. Vi er super stolte over, at vores bevingede medarbejdere har gavnet biodiversiteten, og ikke mindst forsynet os med flydende guld i processen. Sammen arbejder vi i en smuk symbiose mod en bæredygtig fremtid!